Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Wat is de GLI?

De GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie , gericht op het behalen van gezondheidswinst voor mensen met een matig overgewicht. In het programma staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. De BeweegKuur-GLI is een programma van 2 jaar, waarbij de meeste contactmomenten plaatsvinden in het eerste jaar. Het aantal contactmomenten zal worden afgebouwd in het tweede jaar. De GLI wordt uitgevoerd door ervaren zorgverleners: een diëtist, leefstijlcoach en fysiotherapeut. De leefstijlcoach en fysiotherapeut is van Fysiotherapie Scheperpark en de diëtiste van Libra dieetadvisering.

 

Wat doe je tijdens de GLI?
De BeweegKuur-GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Je start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar jouw huidige leefstijl en maakt samen met jou een plan om leefstijlverbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stellen je samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op, zodat je meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar jouw huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe jij deze aanpassingen kan volhouden.

 

Wat is het doel van de GLI?
Het behalen van gezondheidswinst door middel van:
– Meer bewegen; aanzetten tot bewegen.
– Een gezonde voeding; het verminderen van de energie-inname, door een individueel passend dieet.
– Een blijvende aangepaste leefstijl = gedragsverandering.

 

Je kunt meedoen met de GLI wanneer:
– Je 18 jaar of ouder bent.
– Er sprake is van licht tot matig overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt, d.w.z. een BMI > 30).
– Je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken en je voor 100% wilt inzetten.

 

Praktische informatie

Vergoeding vanuit de basiszorgverzekering
Vanaf 2019 wordt de BeweegKuur-GLI vergoed vanuit de basiszorgverzekering: de individuele consulten uit het programma (leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut) en groepsbijeenkomsten worden betaald vanuit de basisverzekering. Het programma wordt dus volledig vergoed! Dat betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen. Uitein­delijk hangt het welslagen van het programma wel af van jouw inzet en motivatie. Uiteraard staan onze professionals klaar om jou hierbij te ondersteunen!

 

Declaratie
Wij zorgen voor de financiële afhandeling en  Jij ontvangt dus van ons geen rekening thuis!

Ik wil meedoen, hoe werkt dat?

Ga in gesprek met jouw huisarts of medisch specialist
Bespreek ons programma met jouw huisarts. Hij/zij bepaalt of je voldoet aan de criteria om mee te mogen doen. Als je in aanmerking komt voor het programma, kan de huisarts jou doorverwijzen en . nemen wij vervolgens contact met jou op om de intakegesprekken in te plannen

 

 

 

 

0591 61 31 26

Laat ons u terug bellen