Kinderfysiotherapie bij Schrijfproblematiek


Kinderfysiotherapie bij schrijfproblematiek

Voor velen is het onbekend, maar wist u dat onze kinderfysiotherapeut een goede oplossing kan bieden voor kinderen met schrijfproblemen?

Er zijn verschillende soorten schrijfproblemen. Voorbeelden hiervan zijn een verminderde leesbaarheid, pijn in de hand tijdens het schrijven, moeite met bepaalde lettervormen, een te laag schrijftempo waardoor uw kun niet mee kan komen met andere kinderen in de klas of een te groot of te klein handschrift.

Middels verschillende testjes kan de kinderfysiotherapeut bekijken waar deze problemen vandaan komen. Als er sprake is van een motorisch  schrijfprobleem wordt kinderfysiotherapie opgestart. De behandeling bestaat uit oefeningen om de fijne motoriek te verbeteren, oefeningen gericht op het verbeteren van de schrijfhouding en de pengreep en/of oefeningen om de vorm van de letters te verbeteren.

Hoelang een behandeling nodig is, is per kind en probleem verschillend. Over het algemeen is drie maanden voldoende om resultaat te behalen.

Wilt u meer informatie? Of een afspraak maken? U kunt ons bellen op werkdagen tussen 08.30 uur en 16.00 uur of een e-mail sturen naar info@fysiotherapiescheperpark.nl

Schrijfproblematiek schrijftafel

0591 61 31 26

Laat ons u terug bellen