Het corona virus


10 maart 2020

HET CORONA VIRUS

Iedereen is inmiddels op de hoogte van het coronavirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt Fysiotherapie Scheperpark de richtlijnen van het RIVM.

Lees hier hoe dit specifiek van toepassing is binnen onze praktijk:

  • Onze medewerkers houden zich aan de hygiëne voorschriften passend bij ons werk. 
  • Om de mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen geven we uit voorzorg geen hand en adviseren we een goede handhygiëne
  • In onze praktijk wordt gebruik gemaakt van diverse trainingsapparatuur. Deze apparatuur wordt altijd zorgvuldig schoongemaakt door onze collega’s en hierbij wordt de medewerking van onze cliënten gevraagd. In deze situatie is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het schoonmaken van de trainingsapparaten en deze goed te reinigen na elk gebruik.

Om verspreiding van het virus via onze praktijk willen voorkomen, vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Heeft u koorts met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking? En bent u in de afgelopen drie weken in een risicogebied geweest of in contact geweest met een besmet persoon?

Dan vragen wij u om voor de zekerheid eerst contact met ons op te nemen, voordat u naar de praktijk komt. Daarnaast is het verstandig om met bovengenoemde klachten en omstandigheden contact op te nemen met het RIVM via 0800-1351


Wat kun je zelf doen?
De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die na gebruik weg.

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Fysiotherapie Scheperpark volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet. Wanneer er iets aan de situatie verandert, zullen we opnieuw een update delen. Op deze webpagina van het RIVM is ook de actuele status over het coronavirus te volgen. Deze pagina wordt up-to-date gehouden.

Meer weten?

Neem contact met ons op. We informeren je graag verder.

Terug