Even voorstellen: kinderfysiotherapeute Marieke


01 juli 2022

Mijn naam is Marieke Lammers en ik ben in 2007 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hanzehogeschool in Groningen nadat ik in 2005 de studie Bewegingswetenschappen aan de RUG succesvol heb afgerond. Na een paar jaar werken wilde ik me verder specialiseren op het gebied van kinderen en ben ik in 2012 afgestudeerd als master Kinderfysiotherapie (MTPP) . In 2018 heb ik de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie afgerond.

Nadat ik ruim 15 jaar heb gewerkt als (kinder)fysiotherapeute in de regio, ga ik vanaf 18 juli 2022 aan de slag bij Fysiotherapie Scheperpark. Ik zal me vrijwel volledig gaan richten op het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Het kan daarbij gaan om zuigelingen met een voorkeurshouding of bijvoorbeeld schoolgaande kinderen met een vertraagde of afwijkende ontwikkeling.

Door middel van een spelenderwijs onderzoek krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorisch niveau. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt samen met het kind en ouders/verzorgers een behandelplan op.

De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit oefentherapie, waarbij kinderen op speelse wijze en met behulp van kindvriendelijke materialen hun motorische vaardigheden kunnen verbeteren. Ook heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met poep- en plasproblemen en in het behandelen van kinderen met sportblessures.

Bij zuigelingen en peuters vindt de behandeling met name thuis plaats, in de vertrouwde omgeving.
De behandeling vindt doorgaans plaats op verwijzing van huisarts of specialist. Ook de kinderfysiotherapeut is, net als de algemeen fysiotherapeut, rechtstreeks toegankelijk.

Specialisatie(s)

  • Fysiotherapie
  • Kinderfysiotherapie
  • Kinderbekkenfysiotherapie
  • Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met sport en dan vooral atletiek en ik vind het ook erg leuk om buiten te gaan wielrennen of wandelen.
Ik heb enorm veel zin om het team te komen versterken en zie jullie graag bij Fysiotherapie Scheperpark.

Terug