claudicatio

Dankzij het ClaudicatioNet is er een landelijk dekkend netwerk gerealiseerd waarin gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen) wordt aangeboden door gespecialiseerde oefen- en fysiotherapeuten. Deelnemen aan ClaudicatioNet betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transpartante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen. Oefen- en fysiotherapeuten die lid worden van ClaudicatioNet worden daarom extra bijgeschoold tot claudicatiotherapeut. Elke claudicatiotherapeut beschikt over een portfolio (een web-based visitekaartje), dat publiekelijk zichtbaar is voor alle patiënten, verwijzers en andere therapeuten.

Gesuperviseerde looptraining bij Fysiotherapie Scheperpark
De claudicatiotherapeut verzorgt gesuperviseerde looptraining voor patiënten met claudicatio intermittens, oftewel etalagebenen. Tijdens de looptraining staat persoonlijke aandacht altijd centraal waardoor de behandeling passend zal zijn bij uw beginsituatie en de doelen die u graag in de toekomst zou willen bereiken.  

Vergoeding 2017: Fysiotherapie bij etalagebenen
Vanaf 1 januari 2017 worden 37 behandelingen gesuperviseerde looptherapie (GLT) uit de basisverzekering* vergoed voor patiënten met claudicatio intermittens Fontaine II (etalagebenen) die een verwijzing van de huisarts of specialist hebben. Dit wil zeggen dat deze groep patiënten geen aanvullende verzekering nodig heeft om een traject fysiotherapie vergoed te krijgen.

U bent van harte welkom contact met ons op te nemen voor een afspraak of voor vrijblijvende vragen. Wij zijn bereikbaar op 0591-613126 of stuur een mail naar info@fysiotherapiescheperpark.nl

*Valt wel onder verplicht eigen risico

0591 61 31 26

Laat ons u terug bellen