Longnetwerk Emmen & Omstreken / COPD


 

Longnetwerk Emmen en Omstreken is opgezet om goede en kwalitatief verantwoorde fysiotherapeutische zorg te bieden aan mensen met longklachten. Het netwerk van fysiotherapeuten is een samenwerking tussen fysiotherapeuten van Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Scheper en fysiotherapeuten in de regio. De fysiotherapeuten die het netwerk vertegenwoordigen zijn afkomstig uit Zuidoost Drenthe en Zuidoost Groningen.

Voor wie?

Het longnetwerk is opgericht voor mensen met longaandoeningen, zoals COPD of astma. Bij longaandoeningen functioneren de longen niet optimaal. Het ademen gaat dan moeilijker waardoor iemand met een longaandoening vaak minder energie heeft, kortademig is en steeds meer beperkingen ondervindt in het dagelijkse leven. Een fysiotherapeut aangesloten bij het netwerk kan u helpen om de klachten en beperkingen te verminderen of onder controle te krijgen en zo het dagelijks functioneren te verbeteren.

Werkwijze

De aangesloten Fysiotherapiepraktijken werken volgens dezelfde richtlijnen en er zijn afspraken gemaakt met onder andere de longartsen in het Scheper Ziekenhuis. Verder zijn de fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van mensen met longklachten, zoals astma en/of COPD. Hierdoor kunnen de fysiotherapeuten u optimaal helpen tijdens de Fysiotherapie.

longnetwerk

0591 61 31 26

Laat ons u terug bellen