Sportspreekuur


Een sportblessure? Snel terecht bij een fysiotherapeut via het sportspreekuur!

Wanneer
Iedere maandag tussen 10.00- 11.00 uur hebben we een speciaal sportspreekuur ingericht. 

Doel van het sportspreekuur
Het doel van het sportspreekuur is om te kijken wat de ernst van de blessure is en welk behandeltraject of maatregelen er genomen moeten worden om zo snel mogelijk de sport te kunnen hervatten. Het sportspreekuur is specifiek bedoeld voor sporters met een acute sportblessure of sporters die al een tijdje rondlopen met dezelfde terugkerende blessure. In 10- 15 minuten tijd wordt er een screening gedaan door de sportfysiotherapeut, zodat helder is wat uw klacht is en wat er nodig is om hiermee aan de slag te gaan.  Deze uren worden nooit ingepland met reguliere afspraken, waardoor er altijd op korte termijn beschikbaarheid is voor de sporters.

Behandeling
De sportfysiotherapeut zal een diagnose stellen van de sportblessure. Indien nodig kan er een echo worden gemaakt.
Afhankelijk van de onderzoeksresultaten zal de sportfysiotherapeut  een behandelplan met de u opstellen om u zo goed en zo snel mogelijk van uw blessure af te helpen.

Verwijzing
U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig. Het onderzoek zal in eerste instantie plaatsvinden onder de zogenaamde Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Indien blijkt dat er verder onderzoek  noodzakelijk is, nemen wij hierover contact op met uw huisarts.

Vergoeding
De vergoeding voor sportfysiotherapie is afhankelijk van uw polis. Neem hiervoor contact op met uw ziektekostenverzekeraar.

Vult u a.u.b. het onderstaande formulier in om u aan te melden voor het sportspreekuur.

 

 

0591 61 31 26

Laat ons u terug bellen