Kinderfysiotherapie


Even voorstellen: Kinderfysiotherapeute Marieke Lammers

Mijn naam is Marieke Lammers en ik ben kinder(bekken)fysiotherapeut bij Fysiotherapie Scheperpark. Inmiddels ben ik 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut en sinds 10 jaar ook als kinderfysiotherapeut. In 2012 heb ik de 4-jarige master kinderfysiotherapie (MPPT) afgerond en in 2018 de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie.

De kinderfysiotherapeut


Voor wie

In principe kan iedereen onder de 18 jaar terecht bij een kinderfysiotherapeut, al dan niet met verwijzing van een arts. Bij zuigelingen kom ik desgewenst aan huis voor de behandeling en hierbij behandel ik voornamelijk kinderen met een voorkeurshouding en daarbij mogelijk een afplatting van de schedel en/of kinderen die erg onrustig zijn in bewegen of veel huilen. Bij de wat oudere kinderen valt te denken aan een motorische achterstand die zowel in de thuis- als de schoolsituatie tot uiting komen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het niet goed leren lopen, het niet goed mee kunnen komen op het schoolplein of tijdens de gymles of moeite hebben met het aanleren van een goed schrijfpatroon/fijn motorische taken.
Ook kinderen die kampen met sportblessures kunnen bij mij terecht en dan zullen we ook gaan werken aan de algehele en de sportspecifieke fitheid om ook herhaling van klachten te voorkomen.

Kinderbekkenfysiotherapie

Als kinderbekkenfysiotherapeut behandel ik kinderen die problemen hebben met de zindelijkheid. Dit kan gaan om het verlaat zindelijk worden voor urine en/of ontlasting of het niet meer zindelijk zijn na dit in eerste instantie wel te zijn geweest. Ook kinderen met onverklaarbare buikpijnklachten kunnen terecht bij een kinderbekkenfysiotherapeut.

Verwijzing/vergoeding

In principe is er voor kinderfysiotherapie geen verwijzing van een arts nodig, tenzij het gaat om een chronische indicatie of een behandeling in de thuissituatie. Kinderen hebben recht op 18x fysiotherapie per jaar wat wordt vergoed uit de basisverzekering en daarbovenop kunnen nog behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering van de ouder/verzorger.

 

0591 61 31 26

Laat ons u terug bellen